Advies over werk en procesvereenvoudiging.

Waarom zou je je door The Simplifier laten helpen?

In heel wat organisaties en bedrijven loopt het wel eens stroef en gaat er tijd, geld en goed humeur verloren.
Je hoort dan uitspraken zoals “ik heb een hele dag hard gewerkt, maar het lijkt alsof ik niks gedaan heb” en “ik weet niet wat ze met u hebben afgesproken”.

In zo’n situaties is complexiteit meestal de boosdoener. Dan is extra hulp van buitenaf om processen te vereenvoudigen welkom, want “we hebben geen tijd voor verbeteringen, we hebben al genoeg werk”.

lees meer >

Procesvereenvoudigingen zijn belangrijk: in een servicegerichte economie maakt je bedrijf of organisatie immers niet langer het verschil met wat het aanbiedt, maar wel hoe het dit doet: maak het je klanten en medewerkers daarom zo gemakkelijk mogelijk.

Waarom zou je je trouwens neerleggen bij de complexiteit als het ook simpel kan? Dankzij vereenvoudiging bespaar je tijd en geld, die vrijkomen voor de waardevolle dingen.  En zo loop je minder het risico dat je medewerkers hun werkplezier verliezen.

Werk je in een bedrijf of in een organisatie of in de openbare sector, heb je veel of weinig collega’s, werk je in een KMO of ben je een onderdeel van een multinational, verkoop je of produceer je diensten of producten, is je organisatie niet meegegroeid met de groei van je omzet, je klantenbestand of je aanbod…?

In al deze gevallen kan The Simplifier helpen om efficiënter te werken.

lees minder >

HOE HELPT THE SIMPLIFIER JE?

Ik help je om je “processen” (de manier waarop er gewerkt en samengewerkt wordt) te vereenvoudigen: door te focussen op alles wat waarde toevoegt, door het werk van je medewerkers op elkaar en op de verwachtingen van klanten af te stemmen en door de (administratieve) last te verlichten.

lees meer >

Afhankelijk van je doelstellingen en van de omvang van de opdracht, doe ik een snelle analyse of dompel ik me tijdelijk onder in je bedrijf of organisatie.
Ik luister naar je medewerkers (individueel of via workshops), analyseer de huidige manier van werken, zoek naar wat eenvoudiger kan en kanaliseer de verbeteringsvoorstellen. Steeds in overleg en in samenwerking met de betrokken medewerkers.

Ik stel een verbeteringsplan op en indien gewenst begeleid ik je bij de uitvoering van de veranderingen. Zien wat er beter kan en verbeteringen formuleren is meestal het gemakkelijkste deel, maar verbeteringen met blijvend effect doorvoeren gaat zelden vanzelf en verdient extra aandacht en hulp.

Samen werken we vervolgens zo veel mogelijk bestaande (administratieve) overlast weg, vermijden we om nieuwe last op te leggen en focussen we op het verbeteren van processen zonder medewerkers in een keurslijf te dwingen. Hierbij hou ik rekening met alle aspecten van change management (draagvlak creëren, omgaan met weerstand bij veranderingen, proberen om snelle zichtbare resultaten boeken, …).

lees minder >

Sam

“Ik geloof dat het leven eigenlijk simpel is, maar dat velen het vaak nodeloos ingewikkeld maken. De zoektocht naar vereenvoudiging is in de loop der jaren uitgegroeid tot een ware passie.”

LAAT JE OVERTUIGEN DOOR ENKELE RESULTATEN